Azərbaycan Universitetinin 16 tələbəsi “Boccia”da istehsalat təcrübəsi keçir

14 mart 2022

Azərbaycan Universitetinin Sosial iş ixtisası üzrə təhsil alan IV kurs tələbələri diplomqabağı istehsalat təcrübəsini Boccia İdman Federasiyasında keçirlər. Tələbələr milli komandanın 5 kateqoriyalı idmançılarının məşq zamanı assitantlığını edərək qeyri-məşq vaxtlarında onların problemlərini öyrənir və çıxış yolu tapmaq üçün çalışırlar.

İstehsalat təcrübəsi 24 may 2022-ci il tarixində yekunlaşacaq. Federasiyada təcrübə keçən tələbələrin sayı 16-dır.

Qeyd edək ki, boccia idman növü 1984-cü ildə Paralimpiya Oyunlarının proqramına daxil edilib. Azərbaycan Milli Paralimpiya Komitəsi tərəfindən 2013-cu ildən təbliğinə başlanılıb və bu idman növü üzrə milli komanda yaradılıb. Boccia İdman Federasiyası isə 2018-ci ildə yaradılıb. Azərbaycan idmanı üçün yenilik olan bu idman növündə ağır kateqoriyalı əlillik dərəcəsi olan uşaqlar, gənclər və yaşlılar güclərini sınaya bilərlər.

14.03.2022